Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Sunday, November 30, 2008

Aktiviti Hujung Minggu

Kat mana ?... biasala..Tasik Cempaka jew la yang paling dekat. Uolls layan jew pic yang sempat di snap..



Saturday, November 29, 2008

:: Muhammad Aisy Hafiy ::

Makin besar dah hafiy ni.. 8/12 ni masukla umurnya 10 bulan. Dari reti senyum..mengereng..meniarap...merengsot..merangkak....berdiri.. dan sekarang dah nak jalan...


aderla beberapa patah perkataan yang disebutnya..mcm ...nak... bah..ma.... seronok tgk dia sihat dan membesar dengan sempurna depan mata kita kan...satu jew yang ibu tak suka perangan hafiy ni.... melalak punyala kuat..mcm sakit-sakit..... hah..cuba tgk...aper yang tak kena ntah....nak kata lapo...tak kot..baru jer bagi minum susu....


Tgk la..perangai baru hafiy.....aper yg dia nak tak tahula....kalo nak satu-satu tu..tak nyempat-nyempat.....

cerita disebalik biskut.......

mesti uolls cakap..alaaa....citer biskut pun nak entry kat sini.....tapi ader 1 rahsia yang terungkai disebaliknya......
citernya bermula masa saya lepas lahirkan hafiy.. dalam pantang. masa tu anie kat spital... dah selamat hafiy dilahirkan..sibuk la my hubby ni..tanya nak makan aper.. aper yg boleh makan ..aper plak yang tak boleh makan..maklumla 1st time pengalaman camnie.. mak anie cakap beli la bikut tawar cap pingpong..

My hubby pun pi la beli..seluruh kedai dia cari biskut cap ping pong..tak jumpa-jumpa dari 1 kedai ke satu kedai dekat 10X dia call ..tak jumpa-jumpa

(dlm tepon)
My Hubby: Wak (dari bercinta sampai laaa ni..dia panggil wak)..mana ada biskut cap ping pong..takder la..
Anie: Kalau takder takperla..beli la biskut lain jacobs ke aper ker...
My Hubby: OK la..saya beli jacobs la erk ...
Anie:OK
Tamat citer lepas pantang ni..
Timbul plak citer baru....
Lepas kerja singgah kedai runcit sat..masa tu hujan.. anie dalam keter jew..dia yg kuar beli barang...
(dlm tepon)
Anie: Wak..beli biskut cap ping pong 1 erk.. hujan-hujan ni sedap gak cicah ngan teh panas...
My Hubby: Biskut cap ping pong takder la..
Anie:yer ker,,takkan takder..saya baru tgk kedai ni ada jual biskut tu...
My Hubby: Betul...takder jual biskut cap ping pong ni...
Anie:Takperla..nanti saya turun..awak pegang hafiy....
My Hubby: OK

Saya pun dengan segera turun dari keter..
....aderpun biskut ni..tak nampak ker pakcik ni...dah siap bayar sumer..masuk balik dalam keter...

(face 2 face)
Anie: Awak ni ..tak nampak ke ..ada la biskut ni....
My Hubby: La biskut ni rupernya....ni bukan biskut cap ping pong la... ni biskut HUP SENG...kalau biskut nila yg awak suruh saya beli masa dlm pantang dulu..mmg ader depan mata saya la...
Anie:laaaa.....yer la biskut ni la ......biskut cap ping pong
My Hubby: Biskut Hup Sengla...
Anie: Aper-aper jer la...

hehehe..rupanya selama ni...salah faham..dia panggil lain..anie plak panggil nama
lain..
Uolls sumer panggil aper erk... takperla...ape-ape pun..yg penting biskut..yer tak



hafiy sebagai model biskut

Sedapnya biskut sampai tak pandang kiri kanan


makan nak..jgn tak makan...

Cik Atan: Hubby Kak Sal

Jumaat..balik jew dari intebiu kami pi Spital Serdang melawat suami kak sal.. dia kat ward HDW tingkat 4...

Kesiannya kami tgk cik atan,.. tak sampai hati nak snap pic nak entry dalam blog ni... ( pic ward dia jer boleh snap ) dia masuk ward tu asal-asalnya kena denggi..so dia pi la Spital Serdang Check Up..boleh ke misi kat situ ckp tu bukan denggi..dioang suruh kak sal balik... dah nak balik tu..doc yg periksa tu kabo mmg sah dia dah kena denggi..terus tahan kat ward....rupernya..kuman tu dah masuk ke paru-paru.. kena charge plak paru-paru berair....kesiannya.. nasib baik 1 jew,.. kuman tu dah masuk jantung..tapi baru masuk 2cm..kalo 4cm confirm kena tebuk buang air...hish..hish..takut dibuatnya....


Semalam pun..tgk dia sembab semacam jew..topeng gas masih dipakai..doc nasihatkan dia tak banyak ckp untuk cepat baik...(guna bahasa isyarat jew la)...

baik jew dari melawat cik atan..serta merta timbul kesedaran tentang bahayanya wabak denggi ni.. 1 rumah my hubby sembur shieltox....sampai terbatuk-batuk kitorang dibuatnya...

Misi : Part II

Jumaat: 28/11/2008 - Sempena aku cuti seawal pagi bangun mandi.. solat..minum... pakai baju lawa-lawa kuar intebiu. Tempat pertama aku tuju kat Bandar Kajang.. Jalan Raja Harun.
Ting--tong... aku pun masuk...(aku dtg berdua ngan membe aku...Kak Ina... )

Anie : saya Anie..nak dtg intebiu..
Receptionist yg lawa : akak duduk dulula..(aik akak..tua sgtkah aku....)mmg tua pun..
Anie: OK TQ..

tk jam kat dinding...dah kul 11-30..aik tak panggil-panggil lagik..dari kul 9 tuuu...

Receptionist yg lawa : Kalo akak nak kuar jalan-jalan dulu pegila..sebab bos kani tak masuk lagi
Anie: Laaaa.apsal tak kabo awal-awal...kita sampai tak makan ni.kot terlewat (tapi dlm hati jew la) Ok la..takperla..nanti kalo bos u masuk cal yerk...
Receptionist yg lawa :OK nanti kalo bos kami masuk..kita cal akak...
Anie: OK

Aku n member pun kuar la..gi cucuk gaji jap..then pi Bangi....for 2nd intebiu...
dah abih intebiu sana aku pun dgn tergesa-gesa nak pi makan...
tetiba..kring..kring.. (bukan bunyi ni sebenarnya ringtone aku..)

Receptionist yg lawa : Akak ke ni
Anie : Yer saya
Receptionist yg lawa : Akak boleh datang sekarang ker..
Anie : OK saya dtg sekarang...

Blom sempat makan terus pecut ke kajang.. ...masuk terus dlm bilik for intebiu..jumpa cik amir yg very freindly....(bukan nak menggatal erk)..sememangnya dia baik..hormat ngan org..panggil aku akak lagi..(dlm ati..baiknye lawyer ni..kalo jadi adik ipar aku kan baguih....)

Dah settle kawan aku plak masuk...dah dapat jawapan ..mungkin dapat kerja tu..tapi dia tawar gaji lebih rendah dari sekarang.. & kena start awal.. aku sebolehnya nak start tahun depan bukan apa..tunggu bonus...dari takder baik ader...soo..aku kena bagi jawapan sebelum snin..na ke tak.. kalu tak dia nak cari org lain...aku pun tak tahu jawapannya..tapi yang pasti aku suka enviroment kerja kat situ..no stresss..no strict....tapi bab gaji jew aku takleh terima..

Soo..aku balikla..dlm hati yang berkata-kata (nak ke tak nak...nak ke tak nak...) jawapannya sampai skang ni belom dapat lie....

Thursday, November 27, 2008

:: Conoknya ::

Huih.. dari 4 hari comp. shut down jadi 6 hari..hari ni MD decide 2 hari lagi cuti..yeaaa....
tapi yang tak bestnya tolak A/L tuuuu.... kedekut betul... dia yg nak bagi cuti .. A/L kita yg kena tolak..mana yang dah abih A/L dia hutang dari tahun depan.. mana yang takder A/L lagi plak kira U/L... cian kan... tapi tak kesah .janji cuti....start dgn jumaat (28/11).. 5,11,12,13,19hb Dec & tahun depan 2/1.. conoknya...

Jumaat ni ..start dgn langkah pertama ade intebiu kat Kajang..doa² la dapat yerk... Lepas intebiu tu igt nak gi spital serdang jap..tgk huby my prend terlantar kat situ..asalnya kena denggi.. alih² doc cakap kena paru² berair tahap kritikal..tak ke bahaya tu.... pepe pun moga Kak Sal sabar dengan segala ujian ni.. kita di ciptakan-Nya hanya untuk diuji..


pic ni takder kena mengena pun dgr tajuk ni. sajer nak ttaruk..hehe... jgn marah...hepy......conokkk...

Tuesday, November 25, 2008

Misi : Part I

Misi carik kerja lain. Kat sini dah beratur manpower kena buang.. so saper yg contract dan yang belom confirm tu dah kena terminate. Untuk org lama (company staff) diorang buat macam² untuk kitarang resign. Salah satunya...MAJOR MISCONDUCTS-Surfing Internet or playing games during working hours.
Uolls sumer rasa akukah mangsa yang ke seterusnya???. Sebenarnya benda ni dah lama ader kat dalam regulation company tapi diorang tutup sebelah mata..so..rasa² diorang ni serius ke nak buang company staff.. tapi sebagai langkah berjaga² anie dah start antor resume ke beberapa company sekitar kajang & Bangi.
antaranya lagi MAJOR MISCONDUCTS-Leaving place of work without sufficient cause during working hours. All staff is required to report to HR department for any time out cases (i.e. meeting some one at guard house for personal reason). yang ni memang ader gak..tak silap 2X , 1st ari tu antor pen drive kat abg...dia tunggu kat guard..... 2nd- jumpa adik, bagi resume kat dia..anie tolong print.... uwaa.. takutla kena pecat ni....
Dan lagi MAJOR MISCONDUCTS- Entering and interfering other section/departments other than in the course of duty. (yang ni pun sama gak.. mmg byk sgt la.. kalo ngantuk² ngulor la kejap.. dah ngatuk sgt..tak tertahan..takkan nak terpacak ..terhanggut-hangut depan pc...tul tak...
dan ini dia hukuman dari major miscunducts :

For Major Offenders:-

1- Verbal warning written warning will be given.
2- Suspend him with or without pay up to fourteen (14) days.
3- Defer, withhold or stop his increment.
4- Downgrading/demotion.Terminate his

managment mmg sajer ni nak cari point buang pekerja. kalo dia terus terminate tanpa ader alasan mmg menjadi 1 kesalahan kan.. so..dia buat la cara gini.. Patutkan aku resign sebelum aku diresignkan.....

dah 6 tempat anie dah fax resume... 1 pun lom panggil intebiu lagi.....

misi pertama akan diteruskan..cari kerja lain.....

Monday, November 24, 2008

:: Saje Boring ::

Di alam keboringan ini hatiku mula memikirkan benda² yang tak sepatutnya aku pikir.. kalau aku kena terminate camner er?.. .. (dlm hati mula berkata²).. Camner nak settle utang²... ahh... think positive anie....


Apa yang ada pada kita tak semestinya akan kekal menjadi milik kita.. bersedialah untuk kehilangan apa yang kita ada sekarang ni...(ape² jela... merapu pun merapulahh...)


Tapi kan..kalu aku tgk pic² kat bawah ni aku lupa kejap masalah ni..korunk pun layan skali la...(pale otak pun dah jadi tak betul ni)


posed manja hafiy dan ibunya. muka toyer sebab baru baik demam.. tak brapa nak senyum tu...


Yang ni plak Pak Ngah dia.. die ni kaki tido.. asal naik keter jew..nak tido...



yang belakang tu control machoo habis.....bukan aper pemandu berhemah.....

sebenarnya pic ni di snap masa otw balik kg hari tu...

Rupernya Campak

ermmm... patutla ari tu hafiy demam rupernya dia demam nak naik campak. patutla tido pun tak lena mungkin benda tu nak kuar gatal kot. Kesian tgk dia habis 1 badan kuar bintik merah. malam tu dah panik mana nak cari air kelapa. Nasib baik ada air zam-zam. Anie bagi jew minum air zam-zam....sambil² tu baca la ayat nabi Ibrahim a.s.. Alhamdulilllah..mujarab betul air yg datang dari tanah suci ni..... bukan ni jew...sebelum ni penah gak dengar kalo anak kuning bagi jew minum air zam-zam..lepas bagi minum sikit² kuning tu ilang.. . penawar segala jenis penyakit.....alhamdulillah lepas bagi minum malam tu besoknya sumer kuar. Tak sempat bagi minum air kelapa. Tapi anie bagi jugak la air kelapa tu..letih² my huby gi cari utk ubat hafiy..

Masa ni baru balik dari klinik..trus bagi ubat..dan bukak baju..(ikut nasihat doc)
besoknya..trus kuar kuman-kuman campak dalam badan hafiy...
Badan hafiy lepas minum air zam-zam...
Ginila perasaan seorang ibu..kalo bulih sakit anak tu nak pindah kat kita..biar kita jew menanggungnya..tak sanggup nak lihat da kesakitan.. 1 lagi kalo gi cucuk dia..rasanya macam nak tahan paha kita jew kat doc tu..biar dia kena sipi-sipi jew..takderla dia menangis kena cucuk..dah tu balik demam plak.. hehe..kalo boleh la...

Musim Haji

Dah lama rasanya tak update blog ni.. rindu plak ..hehe..
Start 18/11 aritu anie cuti balik kampung antor mak gi mekah.. kali ni sumer jemaah kena lapor diri kat Stadium Sukan Gong Badak.. Naik plak kat Airport Sultan Mahmud.. ader la 3 jam dlm keter.. dulu org pantai timur naik kat KLIA.. so kalo nak ngantor pun sampai Airport Pengkalan Chepa je la.. Tapi tahun ni sumer jemaah pantai timur kena naik kat Aiport Sultan Mahmud Gannung.. ader gak yg naik Pengkalan Chepa..ntah camner diaorang arrange ntah.. mungkin separuh sana..sparuh plak sini. Ramai nya org kat Kompleks sukan... dah la ujan..mmg mandi ujan la ari tu.. org yg ngantor plak lagi ramai dari jemaah.


sebelum berangkat sembahyang sunat musaffir dulu



masa lapor diri nak ambik stiker (lekat kat bag)


saat² nak berangkat ni...

Insya Allah Ta'ala..Haji yang Mabrur... amin....(doa dari anakmu semoga amal ibadat diterima Allah S.W.T)

Monday, November 17, 2008

Baby Glamour 2008


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Saturday, November 15, 2008

Cerita di suatu pagi

Biasa la pagi-pagi masing-masing bz la..mana tak nyer masing-masing bangun lambat. So.utk mengelakkan kekalutan tu..kami bangn mandi dulu..dah siap kitorang baru kejut sekecik... pagi tu dia bangun awal plak.. kelam kabut la... masa dlm kesibukan ni la dia berkesempatan nak lancar misi dia yang dah lama di "plan"kan....he.he..tgkla projek mega dia...
Sempat posing lagi tu



muka dia yang ala-ala cover takut

lahai fiy (nama manja) ibu dah lewat la..nak kena kemas lagi...
Pandang jew bila kita marah........(marah sayang)

Friday, November 14, 2008

- Jumaat -

Hari ni kosong kat ofis . takder org.. tinggal 3 kerat jew.. aperlagi bermulala aktiviti membloging ni... line clear..seronok takder org nak kacau..hehehe...ni la pic aku yg hepy ni (tayang muka sket)..no makeup...





ni plak suasana ofis hari ni....senyap sunyi..pc pun satu jew yg on.. (tuan punya blog ni la).....

tu jew yg nak tulis.. setakat masa ni lom ader citer best lagi.. nanti kalo ade kite updated plak yerr.......



:: Hafiy Demam Lagi ::

Rasanya 2 bulan lepas last dia demam, demam nak merangkak. Kali ni mungkin dia demam nak berjalan kot. Semalam balik dari taska badan dia panas sgt. Bagi makan ubat..ok jap..pagi tadi panas balik sampai 38°. Nasib baik tak meragam sgt. Tengok dia mcm takder demam. Satu lagi ..mungkin mitos jew la... kalo anie singgah jew taman depan umah tu..balik gerenti dia demam.. mungkin kebetulan jugak. Sebab mmg dah lama tak nyinggah kat taman tu.. semalam mlm semalam singgap borak² kosong jap ngan org bawah tu... balik jew..terus tak nak tido..melalak-lalak..tak boleh nak tinggal.... seremmm jugak menengoknya......
tinggi jugak suhu badan dia ni..tapi muka dia nampak ok jew..cool...tapi risau gak nak antor taska ni..tawakkal je la...anie pi gak kerja..balik tu panas lagi... bali jew dari kerja terus gegas ambik dia kat taska...tgkla..
hah,... tgk..40 tu..tak boleh jadi ni..muka hafiy pun tak berapa nak cool dah monyok jew..... call huby cepat..suruh dia balik..dlm hujan gak dia redah balik...terus bawak hafiy pi klinik MEDIVRON kat seksyen 7 BBB....kat umah jew... doc dia bukan main friendly lagi....balik umak trus bukak baju..bagi makan ubat..then dia tido.....
takperla..besok lusa OK la tu.. Insya Allah......


Alhamdulillah..dah beransur pilih sket..suhu badan pun dah turun sket dari semalam.. lega hati..nasib baik hari ni tak kerja..boleh spend time kat umah jaga dia...tido pun dah lena..kalau semalam ... sekejap-kejap dia terkejut..tu yg bahaya tu..doc kata suhu badan dia panas sgt yg jadi gitu... yang takut nya boleh jadik sawan budak..so nasihat doc semalam..kalu budak panas sgt badan dia..tanggal jew baju,,trus pi mandikan...tapi kita jenis takut sket..lagipun terikat dengan pantang larang org tua-tua dulu..kalu demam,,tak boleh mandikan... doc kata takper..lagi kena air lagi dia ok..pastu kalo boleh jgn pakai baju tebal-tebal..bio die ngan pempes jew... kalu nak pakai baju gak pun,,cari yg nipis,,kalo baju lobang2 tu lagi elok..

Thursday, November 13, 2008

- Nasik Kerabu -

hehhe.. nilah bekfes kita pagi ni.. nasik krabu + ayam goreng...
acelly ader citer disebalik terbelinya nasik krabu pagi ni...
mulakan dari sini...
malam tadi tido dalam penuh penyiksaan.. naper tau?.. gas kat umah habis..tak boleh masak..
punya la lapo giler tahap cipan malam tadi..sama la ngan huby... dia sempat makan queker oat sepeket.. anie takleh makan menda gitu ni.. maklum peruut melayu tulen... bukan kitorang jew jadi mangsa kelaparan ni.. hafiy sama.. pagi ni kita takleh nak buat nasik bubur untuk hafiy.. last²..pi cari jugak nasik untuk hafiy..nasik aper tau..nasik lemak kosong tanpa sambal + telur mata ( boleh ker budak umur 9 bulan makan nasik lemak hehe) harap² dia makan la...dah alang² pi sana beli la skali nasik krabu..sedap.. dah lama tak makan... sebungkus RM3.50 ok la..ayam lagi....risau plak ngan si hafiy kot dia tak makan (kebulur plak anak aku) ...ader saper² yang mengidam nasik krabu keww......

Wednesday, November 12, 2008

:: Renungan Untuk Sang Lelaki Yang Bernama Suami ::

Suami lelaki yg rasanya dia tue suami org..silaakan baca...........

Langkah Menjadi Suami Mithali (Part I)


  1. Pasang niat dan berdoa untuk menjadi suami terbaik. Tanpa berniat dan berdoa anda tidak mungkin jadi suami yang cemerlang. Ramai suami terlupa.

  2. Bersyukur kerana mempunyai pasangan hidup. Yakinlah bahawa isteri anda adalah pasangan terbaik yang Tuhan tentukan untuk anda. Ketentuan Tuhan adalah yang terbaik.

  3. Suami mithali menjadi kebanggaan isteri. Pastikan anda membentuk sifat positif dan istimewa. Cuba tanya diri apakah sifat atau amalan yang boleh dibanggakan oleh isteri anda.

  4. Setiap hari pulang dengan senyum dan bersemangat. Apabila suami tersenyum, isteri dan anak-anak akan bahagia dan rahmat Tuhan akan tur! un. Senyumlah apabila sampai ke rumah.

  5. Pastikan anda ada masa untuk berbual dengan isteri setiap hari. Semua isteri bahagia apabila dapat berbual dengan suami. Berapa minit yang anda luangkan unutk berbual dengan isteri setiap hari ?

  6. Telefon isteri ataupun hantar SMS sekadar untuk menyatakan yang anda sayang ataupun rindu pada isteri. Isteri anda akan berasa seronok dan bahagia apabila mendapat panggilan ataupun mesej tersebut.

  7. Hiburkan hati isteri anda dengan bercerita, buat lawak atau gurauan yang mesra. Setiap gurauan mengubat hati isteri dan mengeratkan hubungan suami isteri.

  8. Pastikan anda bergurau senda dengan isteri di dalam kenderaan semasa dalam perjalanan ke tempat kerja ataupun ke mana sahaja. Ramai suami membazir masa dengan membisu semasa di dalam kenderaan.

  9. Amalkan makan bersama setiap hari. Berbual mesra dan nasihat menasihati semasa makan. Amalan ini akan menarik hidayat Tuhan dan mengeratkan hubungan. Elakan berbual perkara yang melalaikan semasa makan.

  10. Ajak isteri mandi bersama sekali sekala. Bergurau senda semasa mandi bersama adalah sunah yang dapat mengeratkan hubungan suami isteri.

Be continue........

Tuesday, November 11, 2008

~ Hafiy dan giginya ~

Biasa budak ni kalo nak tumbuh gigi demam dibuatnya.. alhamdulillah..hafiy tak demam.. sekarang hafiy dah ader 3 batang kat bawah (kicik-kicik jer)..
then kat atas 1 jew..tak sempat nak ambik pic gigi taring dia .Satu macam perangai dia semenjak 2 menjak ada gigi ni... 1 lagi dia suka sgt geget gigi dia..risau dibuatnya..mana taknya..kot tertelan gigi dia..camner erk? (ader kes gitu erk?)...

:: Follower ::

Akhirnya ader gak follower alamak anie... thanks for eye10. tapi.. mcm familiar jew dgn eye nih.... anyway.. thanks for be my first follower....

:: So Sad ::

Ntah naper arini sedih sangat... tak tahu nak cakap naper....
(sentimental la plak)... anak yg 1st (aku la... sulung) biasa sensitip skit.. ader betulnya kenyataan tu.. kadang2 takder ribut ker angin ker tetiba plak hati meruntun-runtun kesayuan....sadis...manja ke sensitip?.. semalam MC bawak hafiy pi klinik.. check up..dah masuk 9 bulan nasib baik takder meragam..biasanya tukar bulan jer dia demam.. kali ni tak.. mungkin dia tukar pe'el lain kot (menangis malam)...aduiii..... ni yg tak syok.. tgh sedap tido.. dia boleh merengek ( ek,,,ekk.. asalnya nak susu jer.. dari ek ..ek.. ke kwa..kwa..).. ...mugkin gak dia ngigau kot...tak kisah la janji dia sihat walafiat.... sambung citer gi klinik tadi.. kul 8-30 sampai klinik.. (klinik sg ramal).. mmg glamer ngan ramai org...dapat no giliran ..korang tau brape.. 56... masak wooo nunggu turn.... kalo org 1st yg dtg tu...sdiri mau ingat la depa kuar umah kul brapa...dah dapat no..ajak huby pe makan.. siap makan masuk klinik balik.. mak oii tak start panggil lagi.. So ..takpe la.. pi klinik dulu la.ambik mc.. mc biasa la..
KLINIK HIDUP SIHAT aminnnn.....

Suara speaker ( norani sila masuk)
Doc : Tak kerja erk.. Nak MC
Anie : Alhamdulillah.. doc paham la...(dalam hati)... ya doc.. hari ni pegi check up anak kat klinik krajaan.. (amboi.. very frankly)...
Doc : OK la,, awak ngandung ker.. ?
Anie : Tak la doc..checkup anak jew,,...
Doc : OK la.. MC ari ni yer...OK tunggu kat luar..
Anie : Hehehhe (dalam hati) Tq doctor....lupa plak ..(siap mintak ubat batuk & demam hafiy lagi tuh)

Kuar ambik ubat tertulis lat resit tu Tujuh Belas Ringgit Sahaja....
Claimm... jgn tak claim ..walopun ciket ....

so..dah settle bab MC..pi la klinik balik... alih2 baru no 30.. mak oiii..lamanya...
nak tak nak kenala tunggu gak coz my huby ader hal ngan bank sket...
aku pun pilih port baik punya la (tepi dinding..besila lagi) saper yg penah pegi klinik ni mmg sedia maklum la..betapa crowded nyyer tempat ni...
sembang² ngan org sebelah rupenya 1 skolah ngan anie...
dia pun senyum2 katanya familiarla muka aku ni...mmmg yer pun.. dah borak² sambil nunggu turn tu dtg la nurse sowang ni...

Nurse : Akak penah buat Pap Smear tak sebelum ni?
Anie : Blom.. naper tu?
Nurse : Kalu tak pernah boleh akak buat skrg..sementara saya ada kat sini....
Anie : Erm ..ok la...

Masuk la dlm bilik..tak sampai 10 minit jer korang... kejap jer..isi borang..then (ntah aper dia masuk tut..........)
kata nurse tu dlm masa tak lebih 3 bulan result kuar.. ok la....so sambil2 isi borang tu sempat la tya kat nurse tu..

Anie : Nurse.. saper yg berisiko dapat barah pangkal rahim ni...
Nurse : Org penah kawin walaupun lom ader anak lagi, penah gugur, anak ramai, pesakit kronik....
Anie : erm ... oooooo....
Nurse : OK puan anie.. TQ..
Anie OK thank q

Kuar dari bilik tu..alamak lom sampai turn aku lagi kew.my hubby pun dah settlekan urusan kat bank. kul baper dah ni.. jam dah tunjuk 11.30....masak²...turn lom sampai lagi.. sabo menunggu....

Lastly kul 12.30 nama Muhammad Aisy HAfiy dipanggil juga.. alhamdulillah..
balik umah kelaparan trus masak nasik..makan...
my huby kuar pi kerja .. i plak..duk la ngan si kecik sampaila dia tertido keletihan...

p/s : Moral of the story.... hehe (korang pikila sdiri) tak nak bagi statement berani mati nih....

:: Selamat Pengantin Baru ::

Untuk Puan Ida & En. Nagib.. Selamat Pengantin Baru untuk korang..
Sory tak dapat datang.. (my huby balik kg dia..mancing).... balik2 tgk depa bawak 3 ekor jew ikan hehheheh... (tulah tak nak ikut cakap bini)...
Anie : Wak.. Ahad ni kita pi umah member saya kawin yer....kat sg jeluk..
Huby : naper tak cakap awal2..dah plan nak gi mancing ngan abah ni.....
Anie : (senyap jer).......takpe la,,,
Huby : Lain kali cakap la awal2.....
Noktah....
apepun Semoga Tabah Mengharungi Kehidupan Berumah Tangga....
Kita pun sedia maklum bukan senang nak maintain hubungan ni.. Banyak onak yg kita kena harungi...
Soooo...... sikit2 gaduh tu mmg rencah la.. asam garam umahtangga..kalo takder tu tawooooo jer rasa ....

Friday, November 7, 2008

:: Desperado ::


Tarraaaa..... cantik tak kad yg anie buat. (ahaks)...
actually .. the story.. member anie pi cari kad congrate utk member sowang lagi ni.. alih2 takder plak jual..takder stok kot..
so dia mintak anie tolong buatkan memandangkan anie ni tak berapa nak ader kerja...(fuhs..statment berani mati ni) sory yer boss...abaikan statement tadi....
kira task utk i la.... pe pe pun..tak kisah la.. ..ermmm...ok la.. dari takder ka...

ni la hasil kerja "taip" anie ...hehe...ermm..kretifkah aku..(sambil garu kepala)...

Thursday, November 6, 2008

Breakfast....

Muning sumer...
Hari ni tak sempat nak beli nasik.. beli kuih jer.. bangun dah awal 6-35 (kira awal la tu.. bujang2 dulu 5 min nak kul 7 baru bangun) bangun buat naasik hafiy.. basuh pinggan..etc la..so tak sempat la..malam tadi best plak tido.. hujan..fuh.. best tu tarik selimut..hafiy pun syok jew tido... cuma dah nak pagi tu..dia ayik nangis2..rupernya pampers dia dah penuh. Tak guna betul pakai Huggies.. yer2 dlm iklan cam bagus.... kesiana Hafiy rupanya dia tak selesa tido dlm air kencing...



ni la kuih yang sempat anie beli..koci 2 bijik..karipap 2....mini burger(yer ker nama kuih ni mini berger..anie hantam jer..) 2 biji.... then mineral water jew...

Wednesday, November 5, 2008

Hepy Birthday....


2 Nov ari tu birthday anie & sarah anak buah anie kitaorang kongsi tarikh lahir. Kita sambut kat umah anie.kajang.. diorang duk slayang..beli la sebijik kek blueberry kcik la.. sesuai la dgn sarah tu..umur dia pun baru 2 thn..kat kek tu pun tulis untuk sarah jer.. anie ni takderla nak sambut lagi..dah otai..sedap gak kek tu.. pasni nanti sambut birthday hafiy bolehla beli lagi. Beli kat PKNS nama kedai tu Qaseh...rm30 hengget....

Dinner......

adui lapar la perut ku.. dah berkeroncong.. mlm ni my hubby baik hati. katanya dia nak masak. sukernya....anie ditugaskan siapkan bawang rencah2 lain, satu lagi siang ikan..

my hubby mmg rajin masak. kiranya kat umah ni dia la chief chef (katanyala).. anie plak asst chef jewww.. apapun tak kisah... kul 10 baru kami dinner..


Nilah antara menu dinner malam ni. sempoi jer..janji kenyang....ikan tu nampak tak ..anie yg goreng.. masak lemak tu hubby yg buat

Akuarium..........

ABalik dari kerja tadi my hubby ambik.. tak sabar dia nak pasang akuarium.. sanggup berhabis duit beli anak ikan.. aderla beberapa ekor anak ikan gapi & ntah aper namapun tak kenal.. dia memang mnat dgn ikan2 ni..alaaa....akuarium tu bukan besar sgt pun..kira comel la..kecik jer. nak bela anak ikan boleh la..ni la antara barang2 yg dibeli..

hihihi...........masuk jew dlm umah terus dia tekan nak pasang akuarium... i plak layan sikecik ni.. nasib baik dia tido awak...kul 9.00 baru siap pasang.... tarrraaaaaaaaaaaa... cantik tak...siap pasang lampu lagi....

Diari 2009


Tup..tup.. dah nak abih tahun 2008 ( tahun yg penuh dengan kenangan manis).. antaranya yang paling manis lahirnya My Beloved Son Muhammad Aisy Hafiy 080208. Biasalah dah nak masuk tahun baru ramai la supplier yang antooor dairi or calendar.. Anie dah dapat satu dari Public Bank.. Ms Loh yang bagi..tapi lahai..ciputnyaaaa......... masuk pocket bolehla...anyway thanks Ms Loh.

My SlideShow