Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Tuesday, November 25, 2008

Misi : Part I

Misi carik kerja lain. Kat sini dah beratur manpower kena buang.. so saper yg contract dan yang belom confirm tu dah kena terminate. Untuk org lama (company staff) diorang buat macam² untuk kitarang resign. Salah satunya...MAJOR MISCONDUCTS-Surfing Internet or playing games during working hours.
Uolls sumer rasa akukah mangsa yang ke seterusnya???. Sebenarnya benda ni dah lama ader kat dalam regulation company tapi diorang tutup sebelah mata..so..rasa² diorang ni serius ke nak buang company staff.. tapi sebagai langkah berjaga² anie dah start antor resume ke beberapa company sekitar kajang & Bangi.
antaranya lagi MAJOR MISCONDUCTS-Leaving place of work without sufficient cause during working hours. All staff is required to report to HR department for any time out cases (i.e. meeting some one at guard house for personal reason). yang ni memang ader gak..tak silap 2X , 1st ari tu antor pen drive kat abg...dia tunggu kat guard..... 2nd- jumpa adik, bagi resume kat dia..anie tolong print.... uwaa.. takutla kena pecat ni....
Dan lagi MAJOR MISCONDUCTS- Entering and interfering other section/departments other than in the course of duty. (yang ni pun sama gak.. mmg byk sgt la.. kalo ngantuk² ngulor la kejap.. dah ngatuk sgt..tak tertahan..takkan nak terpacak ..terhanggut-hangut depan pc...tul tak...
dan ini dia hukuman dari major miscunducts :

For Major Offenders:-

1- Verbal warning written warning will be given.
2- Suspend him with or without pay up to fourteen (14) days.
3- Defer, withhold or stop his increment.
4- Downgrading/demotion.Terminate his

managment mmg sajer ni nak cari point buang pekerja. kalo dia terus terminate tanpa ader alasan mmg menjadi 1 kesalahan kan.. so..dia buat la cara gini.. Patutkan aku resign sebelum aku diresignkan.....

dah 6 tempat anie dah fax resume... 1 pun lom panggil intebiu lagi.....

misi pertama akan diteruskan..cari kerja lain.....

No comments: