Kenali Cikanie

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Ibu pada 3 Hulubalang :)

Friday, November 14, 2008

:: Hafiy Demam Lagi ::

Rasanya 2 bulan lepas last dia demam, demam nak merangkak. Kali ni mungkin dia demam nak berjalan kot. Semalam balik dari taska badan dia panas sgt. Bagi makan ubat..ok jap..pagi tadi panas balik sampai 38°. Nasib baik tak meragam sgt. Tengok dia mcm takder demam. Satu lagi ..mungkin mitos jew la... kalo anie singgah jew taman depan umah tu..balik gerenti dia demam.. mungkin kebetulan jugak. Sebab mmg dah lama tak nyinggah kat taman tu.. semalam mlm semalam singgap borak² kosong jap ngan org bawah tu... balik jew..terus tak nak tido..melalak-lalak..tak boleh nak tinggal.... seremmm jugak menengoknya......
tinggi jugak suhu badan dia ni..tapi muka dia nampak ok jew..cool...tapi risau gak nak antor taska ni..tawakkal je la...anie pi gak kerja..balik tu panas lagi... bali jew dari kerja terus gegas ambik dia kat taska...tgkla..
hah,... tgk..40 tu..tak boleh jadi ni..muka hafiy pun tak berapa nak cool dah monyok jew..... call huby cepat..suruh dia balik..dlm hujan gak dia redah balik...terus bawak hafiy pi klinik MEDIVRON kat seksyen 7 BBB....kat umah jew... doc dia bukan main friendly lagi....balik umak trus bukak baju..bagi makan ubat..then dia tido.....
takperla..besok lusa OK la tu.. Insya Allah......


Alhamdulillah..dah beransur pilih sket..suhu badan pun dah turun sket dari semalam.. lega hati..nasib baik hari ni tak kerja..boleh spend time kat umah jaga dia...tido pun dah lena..kalau semalam ... sekejap-kejap dia terkejut..tu yg bahaya tu..doc kata suhu badan dia panas sgt yg jadi gitu... yang takut nya boleh jadik sawan budak..so nasihat doc semalam..kalu budak panas sgt badan dia..tanggal jew baju,,trus pi mandikan...tapi kita jenis takut sket..lagipun terikat dengan pantang larang org tua-tua dulu..kalu demam,,tak boleh mandikan... doc kata takper..lagi kena air lagi dia ok..pastu kalo boleh jgn pakai baju tebal-tebal..bio die ngan pempes jew... kalu nak pakai baju gak pun,,cari yg nipis,,kalo baju lobang2 tu lagi elok..

No comments: